A Y U R V E D A

Ayurveda betekent kennis van het Leven
·en is het traditionele genezingssysteem van India. Het is naar schatting 5000 jaar oud en wordt gezien als het oudste medische systeem ter wereld en de moeder van alle gezondheidssystemen. De wortels van Ayurveda liggen in de Vedas en dus is Ayurveda zeer nauw verwant met yoga.............. Lees meer
C O N S U L T  

Je kunt een Ayurveda therapeut raadplegen met eigenlijk iedere vraag over je gezondheid. Tijdens een consult kijken we samen naar verschillende aspecten van jouw natuur en huidige conditie. Onder andere onderzoeken we je individuele natuur (de balans van de drie doshas, actieve patronen in lichaam en denken), de staat van je spijsverteringsstelsel en metabolisme, de conditie van organen en lichaamsweefsels, je mentaal-emotionele staat, je dagelijkse gewoontes en je energie-huishouding. Ik onderzoek onder andere je tong, pols en lichaamsenergie.

Daarna stellen we een behandelplan op:

Voedingsadvies en  Leeftstijl advies spelen daarin altijd een belangrijke rol. Daarmee kun je zelf in je dagelijks leven bijdragen aan een goede gezondheid. Het gaat hierbij niet om regels maar om hoe je met wijsheid en binnen je bestaande situatie zo optimaal voor jezelf kunt zorgen.

Ayurveda is een systeem dat ook nadruk legt op het reinigen (detoxen) van lichaam en geest en de daarop aansluitende opbouw naar een krachtig en gezond systeem, alsmede op het reduceren van stress en dus het bereiken van onspanning. Ayurveda gebruikt hiertoe veel verschillende technieken.

Methodes die ik aanbied zijn onder andere:

Marma therapie (behandeling van vitale 
  energiepunten (marma's)
Oliemassages, op speciale indicatie, zoals 
  bij spier- en  
  gewrichtsaandoeningen
Advies omtrent het gebruik van kruiden en
  olie
Ademhalingsoefeningen (Pranayama)
Meditatie
Yoga en Qi Gong oefeningen


Duur en kosten van consulten en behandelingen:

Eerste consult (1½ uur) € 90,-
Vervolg consult (1 uur) € 65,-
Lichaamswerk - marma therapie of olie massage (1 uur) € 70,-
Reserveer vrijblijvend een proefles!                           Volg ons op:

we leiden je rond,  de docent geeft je
vooraf wat informatie en ervaar...

Na de les gratis kopje thee!
Yoga Studio Jnana
Industriestraat 30, 2624 BB Delft
06-53563766 / 06-48343202
Mail ons

Privé parkeerplaatsen voor de deur
en een overdekte fietsenstalling
D R . J U D I T H   A A R T S M A

Judith Aartsma is arts en werkt met integrale geneeskunde, met als belangrijkste methode de Indiase Ayurveda geneeskunde.  Ze rondde in 2001 de opleiding geneeskunde af aan de medische faculteit van de Universiteit in Maastricht.

Terwijl  ze veel  respect heeft voor de gedetailleerde kennis van de moderne geneeskunde, ontwikkelde ze zich al tijdens haar studie de wens om een meer holistische en natuurlijke benadering van gezondheid te leren. Ze begon met het onderzoeken van andere gezondheidssystemen, met name de geneeswijzen van het Oosten en in het bijzonder Ayurveda (het eeuwenoude gezondheidssysteem van India) en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Judith ontmoette haar geliefde leraar, natuurgeneeskundige, Ayurveda therapeut, en T’ai chi meester, Franklin D.Lafour, in 1999 en studeerde Ayurveda bij hem tijdens de laatste drie jaar van haar geneeskunde opleiding en studeerde ook van deze opleiding af in 2001.

Als reiziger op het pad van de Oosterse geneeskunde blijf je altijd student en is Judith dankbaar voor alle prachtige lessen en leraren die ze tot nu toe op haar weg mocht ontmoeten. Onder hen de beroemde vaidya (Ayurvedisch arts) dr. Vasant Lad, bij wie ze een jaar voltijds kon studeren aan zijn Ayurvedic Institute in de VS. Ook hebben de trainingen in T’ai chi chuan, Chi gong en Yoga bij verschillende leraren in diverse landen, en de studie Traditionele Chinese Geneeskunde aan het OTCG in Antwerpen, België, een grote bijdrage geleverd aan haar werk.

Ze heeft vervolgens ook als allopathisch arts gewerkt  in de bedrijfsgeneeskunde en jeugdgezondheidszorg en ze begeleidt mensen met Ayurveda/integrale geneeskunde in Nederland, Duitsland, Griekenland en Turkije, zowel op individuele basis als in groepen
.
Informatie en/of aanvraag consult per Email

Postadres:

Yoga Studio Jnana
Praktijk dr. Judith Aartsma
Industriestraat 30
2624 BB Delft
Dr. Judith Aartsma
06-41405949
C O N T A C T

Onderstaand formulier kunt u invullen indien u teruggebeld wilt worden voor meer informatie en/of een een afspraak.