N I E U W S

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en overige berichten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt 1 à 2 keer per maand verstuurd. Vermeld je voor- en achternaam en je e-mailadres waarop je deze wilt ontvangen AANMELDEN
Reserveer vrijblijvend een proefles!                           Volg ons op:

we leiden je rond,  de docent geeft je
vooraf wat informatie en ervaar...

Na de les gratis kopje thee!
Yoga Studio Jnana
Industriestraat 30, 2624 BB Delft
06-53563766 / 06-48343202
Mail ons

Privé parkeerplaatsen voor de deur
en een overdekte fietsenstalling
S P E C I A L E   15,-  A C T I E  

Iedereen die op zoek is naar geschikte yoga- en/of pilateslessen kan voor slechts 15 euro een hele week lang alle lessen 'uitproberen' (muv de cursussen). Bij aanmelding krijg je een speciale 'gast' leskaart die een hele week geldig is. Op deze manier kan je voor jezelf ontdekken welke lessen er bij je passen. Laat je voorlichten en proef de sfeer bij Yoga Studio Jnana. Je kan beginnen wanneer je maar wilt.

AANMELDEN
N I E U W J A A R S W O R K S H O P

Op zaterdag 6 januari is er een Nieuwjaarsworkshop door Marjan Lantinga en Anne-Door de Jong met als thema 'van Donker naar Licht'. Deze workshop leert je bewust te worden van deze dualiteit, dit met elkaar in verbinding te brengen en evenwicht bereiken en éénheid ervaren. Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en geest, met de adem als verbinding. We ervaren in het leven tegenstellingen als dag-nacht, rust-beweging, mannelijk-vrouwelijk, warm- koud, donker-licht, spanning-ontspanning. De workshop bestaat uit yoga asana’s, dynamisch en statische, speciale ademoefeningen en meditaties, waarvan ook één tijdens de zonsondergang.

Tijd van de workshop is van 15.00-17.00 uur en daarna is er de mogelijkheid voor thee drinken met iets lekkers erbij. Prijs is 20,- pp en 15,- voor leden met geldige leskaart of 10-rittenkaart

AANMELDEN
K L A N K C O N C E R T

Zaterdag 18 november geeft Ron Broekhart een klankconcert bij Jnana met als titel 'the waves of meditation'.

Een lig-concert op een confortabele yogamat om te genieten van de klanken van diverse instrumenten. Laat je meevoeren op de golven van de muziek en beleef een reis van meditatieve ontspanning. De basis van het concert is een grondtoon met afwisselend Tampura en ‘nature sounds’ zoals de golven van de zee en wind. Onder begeleiding van o.a. Tibetaanse klankschalen, gitaar, mantra, Turks bekken, chimes en het Indiase  Harmonium zullen de hoogfrequente trillingen je naar een diepe ontspanning brengen. Ervaring met yoga of meditatie is absoluut niet vereist.

Matten, matrassen, kussens en dekens zijn voldoende beschikbaar. Zorg dat je  minimaal 15 min voor aanvang concert aanwezig bent om een plekje te zoeken en je voor te bereiden op wat komen gaat. Na het concert is er gratis thee en lekkers. Toegang is 15 euro en voor leden met een geldige leskaart/10-rittenkaart 10 euro. Aanvang is 19:30.
M I N D F U L N E S S   T R A I N I N G
(Anita van Gorkum)

Mindfulness is Leven met Aandacht

Ken je dat? Gepieker zonder eind, hele gesprekken in je hoofd. Vasthouden wat leuk en fijn is en wegduwen wat lastig is. Moeite hebben met verandering. Overprikkeld raken door alles om je heen. Je krijgt het gevoel geleefd te worden, ontspannen en lekker slapen worden lastiger,  en het woord stress gebruik je steeds vaker. Maar  ook bij overspannenheid, burn-out en HSP, helpt deze aandachttraining om weer zachtheid, rust en  te vinden voor lichaam, geest en gevoelsleven. Jezelf steunen en dragen.

Wat doet deze 8 weekse aandachttraining voor jou? Het vermindert stress en je leert met stress om te gaan Je kunt weer meer ontspannen en krijgt weer meer energie Verhoogt de concentratie meer helderheid in denken Eén ding tegelijk is goed genoeg en geeft betere resultaten Minder malen en piekeren; rust in je hoofd en rust in je lichaam dus….. Lekker slapen Tijd en ruimte vrij maken voor jezelf, zonder schuldgevoel Positiever zelfbeeld en je omgeving daardoor….Lekkerder in je vel Beter omgaan met moeilijke situaties en emoties Andere gedachten geven andere keuzes Daadwerkelijk een verandering aanbrengen voor jezelf.

De aandachttraining helpt je om van lieverlee  te zien  wanneer te accepteren, te vertrouwen en los te laten. En dit alles zonder te oordelen met compassie (begrip) voor jezelf. Een houding gebaseerd op innerlijke rust, vriendelijkheid en openheid. Gelukkig zijn kun je alleen in het Nu.
Wat doe je deze 8 weekse training?
• geleide aandachts- en concentratie oefeningen.
• lichte yoga oefeningen.
• zit- en loopmeditatie.
• bespreken van de ervaringen.

Bijdrage voor deze 8 weekse Mindfulness training is € 290,= (incl.  21% btw) Dit is ook inclusief:  Telefonische intake, uitgebreid werkboek, luisteroefeningen mp3 + CD en koffie/thee/koek. Data: 1/2, 8/2, 15/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3. Tijd: 19:00-21:00 uur. Alle benodigdheden zijn bij Yoga Studio Jnana aanwezig. Makkelijk zittende kleding en iets warms aan je voeten is prettig. Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Anita van Gorkum is gecertificeerd en geaccrediteerd MBSR/MBCT mindfulnesstrainer. Aangesloten bij Beroepsvereniging MBVN. Email, 06-45004989, website, vlieg, vertrouw de zon is in jou.

Informatieavond is 18 januari van 19:00-20:00 uur in de praktijkruimte 1e verdieping.
N I E U W E   M A S S A G E   T H E R A P E U T

Vanaf vrijdag 1 december start Stéphanie Stunnenberg als nieuwe massage therapeut en HSP coach met haar bedrijf Good Vibez in de praktijkruimte. Zij vult de ruimte in van massage therapeuten Carolien en Renata die per 1 december stoppen met hun werkzaamheden. Naast yogadocent is Stéphanie veganist en ook werkzaam bij een zorginstelling. Ook zal Stéphanie een nieuwe Ashtanga les starten op vrijdag van 19:00-20:15. Binnenkort heeft zij ook haar eigen pagina te vinden onder massage op onze website.
V E G E T A R I S C H !   W A T   E E T   J E   D A N ?

Gezond koken en eten hoeft niet moeilijk te zijn. Leer hoe je op een eenvoudige manier volwaardig vega/vegan kan koken. Op vrijdag 8 december (15:30-19:00) en zaterdag 16 december (11:00-14:00) geeft Jeanet Siddhi een workshop vegetarisch koken. Op 8 december voor een diner en op 16 december voor een lunch. Een workshop voor een vegetarisch ontbijt volgt zsm.
Kosten diner workshop: 55,- (incl. bereiden, eten en recepten)
Kosten lunch workshop: 50,- (incl. bereiden, eten en recepten)
Beide workshops 95,-

Aanmelden gewenst ivm maximaal aantal deelnemers